Stel ons uw vraag

­čĆá  >   Gevelreiniging


Professionele Gevelreiniging

Jarenlange ervaring in gevelreiniging

Gevelreiniging P. Prak gevelrenovatie P. Prak gevelrenovatie
Offerte aanvragen

Breng uw gevel terug in nieuwstaat


U zoekt een professioneel bedrijf met ruime ervaring in gevelreiniging dan bent u bij P. Prak Gevelrenovatie aan het juiste adres. Wij beschikken over jarenlange ervaring in gevelreiniging met allerlei soorten vervuiling in heel Nederland. Bent u klaar met een gevel die er vervuild en vies uitziet vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.


Vakkundig personeel


Met een 9,2 beoordeeld


U hoeft niet thuis te blijven


Snelle offerte op maat


Eigen materieel

Gevelreiniging Torbo Softstraal

Buitenmuur schoonmaken: waarom en hoe vaak?

De gevel staat het hele jaar onder invloed van de zon, regen, vorst, en dan nog de uitlaatgassen van het verkeer en uitstoot van de industrie. Veel van de meest gebruikte materialen zoals baksteen, kalkzandsteen, natuursteen, beton, metsel en voegspecie bestaan uit mineralen die hierdoor worden aangetast. Veel voorkomende problemen zijn de algen en mossen, zwarte aanslag (roet, fijnstof, uitstoot industrie en verkeer) en het vergrauwen/verweren van de gele baksteen.

Doordat meestal de gevel niet op tijd gereinigd wordt, gaat de uitstraling en kwaliteit alleen maar verder achteruit. Wij helpen u graag met een grondige gevelreiniging of gevelrenovatie!

Gevelreiniging Torbo Softstraal
Gevelreiniging

Zelf uw gevel reinigen of een gevelspecialist inschakelen?

Het kan om verschillende redenen verleidelijk zijn om zelf uw vervuilde gevel te reinigen. Enerzijds kunt u hiermee kosten besparen en anderzijds bent u direct geholpen. De betere gevelreinigers van dit land hebben nu eenmaal vaak een wachtlijst. De oppervlakkige vervuiling kunt u met een sopje van schoonmaakazijn of dikke bleekwater verwijderen. Algen en mos bestrijdt u met groene aanslagreiniger al kan dit nogal wat schrobwerk vergen!

De meeste huishoudens hebben tegenwoordig een hogedrukspuit thuis staan. Ook hiermee kunt u de gevel reinigen maar let op, dit is niet zonder gevaren! Met een hogedrukspuit beschadigt u al snel de voegen van de gevel, wat er niet alleen minder fraai uit ziet maar ook voor problemen zoals lekkages kan zorgen. Kortom, zelf uw gevel reinigen is niet zonder gevaren!

Wilt u zeker weten dat uw gevel duurzaam gereinigd wordt en wilt u voorkomen dat u beschadigingen veroorzaakt die later middels een gevel renovatie weer herstelt moeten worden? Laat dan de reiniging van uw gevel over aan een gevelspecialist. Hierdoor bent u verzekerd van een optimaal resultaat, heeft u garantie op de werkzaamheden en kan de specialist de gevel impregneren om een langdurig resultaat te garanderen.

Waar een oppervlakkige vervuiling nog wel eens zelf gereinigd kan worden, is de meest veilige en voordelige optie op de lange termijn om voor het reinigen van uw gevel een gevelspecialist in te schakelen. Bij twijfel staan onze experts voor u klaar om een juiste keuze te maken.

Gevelreiniging Torbo Softstraal

Gevel schoonmaken met de Kokend Heetwater Techniek®

Gevelreiniging dmv stoomcleanen doe je vooral bij lichtere vervuiling door algen en mossen, verwijderen van de klimop en bij minder ernstige verwering van de lichte of gele baksteen. Stoomcleanen kan ook zonder probleem herhaald worden zonder de steen of voeg te beschadigen.

Door onze manier van reinigen met de gepatenteerde "Kokend Heetwater Techniek┬«" van Waterkracht BV komen geen chemicali├źn aan te pas en het werkt meer dan uitstekend. Voor het reinigen maken wij alleen gebruik van water van 100┬░ celsius wat voor het thermoshock effect zorgt en het vuil oplost in het hete water (stoom). Stoomcleanen is de meest milieuvriendelijke en voordelige manier van gevelreiniging. Onze werkwijze is veilig voor het voegwerk, waarbij we steen voor steen reinigen en bereiken we overal de benodigde dieptereiniging.

gevelreiniging met stralen originele staat gevelreiniging met stralen resultaat

Een offerte voor gevelreiniging in drie simpele stappen!

Bent u benieuwd naar de kosten voor een gevelreiniging in uw specifieke situatie? Vraag dan binnen vijf minuten, in drie simpele stappen een scherpe offerte aan.
Binnen ├ę├ęn werkdag ontvangt u van ons een offerte op maat!


Offerte aanvragen
Offerte aanvragen


Zandstralen: gevel reinigen met het TORBO┬«´ŞĆ softstraal systeem

Als de gevel te vervuild is en stoomcleanen geen bevredigend resultaat zal opleveren kunnen wij de gevel ook nog softstralen. Bij de zwaardere of meer ernstige vervuiling is dit een mooie oplossing. Een gevel met de zwarte aanslag (roet) of ernstige verwering/vergrauwing van de gele of lichte baksteen. Ook dan kunnen wij uw gevel weer in nieuwstaat brengen door te softstralen.

Met het TORBO┬«´ŞĆ softstraal systeem kunnen wij alle soorten gevels en monumentale panden reinigen. Hiermee kunnen wij ook voegbesparend werken.

Het principe van stralen is simpel; de gevel wordt gestraald onder lage druk met een mix van lucht, water en een straalmiddel om de vervuiling van de gevel te poetsen. Het grote verschil van het TORBO┬«´ŞĆ softstraal systeem met andere straalketels is dat het straalmiddel en het water in de ketel wordt gemengd en daardoor nat uit de straalketel wordt gepompt. Hierbij is de dosering van het straalmiddel en water volledig aan te passen aan de ondergrond en vervuiling. Dit wordt met een waterpomp in de luchtstroom ge├»njecteerd met altijd de juiste hoeveelheid straalmiddel en water. Iedere korrel straalmiddel die de ketel verlaat is omgeven met een waterfilm. Hierdoor is de stofoverlast 95% minder en de inslag op de gevel een stuk zachter door de beschermende werking van het water. Vooral dit laatste is het grote verschil met normale straalketels waarbij het water aan de uitgang wordt toegevoegd om het stof op te vangen in de waterverneveling en daardoor een mindere werking heeft.Luchtgommen met de IBIX® straalketel

Vooral bij slecht en moeilijk bereikbare gevels kunnen wij ook met een kleiner en mobieler straalsysteem aan de slag. Wij gebruiken de IBIX® straalketel vooral als we bijvoorbeeld een achtergevel zonder achterom moeten stralen of als er binnen huizen of panden gestraald moet worden. Luchtgommen kan namelijk ook goed gebruikt worden voor oude hardhouten gebinten, balken of kapconstructies.gevelreiniging met IBIX® straalketel originele staat gevelreiniging IBIX® straalketel resultaat

Benieuwd wat de kosten van gevelreiniging zijn?

Wij hebben geen vaste prijs per m2, maar we kunnen wel een indicatie van de kosten voor reiniging van uw gevel geven. Op deze pagina over de kosten en prijzen vind je een overzicht en indicatie van de prijzen voor de verschillende soorten gevelreiniging. De tarieven zijn gebaseerd op gemiddelden en onze ervaring van de afgelopen jaren. Wilt u toch een exacte prijs ontvangen? Dan is het toch het beste om een vrijblijvende offerte gevelreiniging of gevelrenovatie aan te vragen.