Stel ons uw vraag

🏠  >   Gevel voegen


Gevel voegen herstellen

Verleng de levensduur van uw gevel door deze te reinigen en vervangen

Gevel professioneel voegen P. Prak gevelrenovatie P. Prak gevelrenovatie
Offerte aanvragen

Wilt u uw gevel voegen vervangen?


Is het voegwerk van uw gevel versleten en is het tijd om de voegen van uw gevel te vervangen? P.Prak Gevelrenovatie helpt u graag verder! Als echte gevel specialist hebben wij jarenlange ervaring in het voegen van gevels. Op deze pagina geven wij u advies en informatie over de mogelijkheden voor het voegen van de gevel. Uiteraard kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen om advies op maat te ontvangen.


Vakkundig personeel


Met een 9,2 beoordeeld


U hoeft niet thuis te blijven


Snelle gevel voegen offerte op maat


Eigen materieel voor gevels voegen

Gevel voegen herstellen

Gevel voegwerk herstellen

Veel mensen denken bij het herstellen van de voegen in de gevels aan oude of monumentale panden. Niets is minder waar. Door onder andere de weersomstandigheden dat ons land kent kan slijtage van de voegen aan elk soort pand ontstaan, van zowel jong tot oud. Het gevolg van de slijtage is dat de voegspecie los laat en er scheuren of zelfs gaten in het voegwerk ontstaan. De voeg brokkelt (verzanden) uiteindelijk langzaam af met alle gevolgen van dien.

De voegen in de gevel is niet alleen voor het esthetisch aspect maar de voegen beschermen de gevel ook tegen verschillende weersomstandigheden. De voegen beslaan 25 tot 30% van de gevel waardoor ze ook belangrijk zijn voor een goede bescherming en vochthuishouding van de woning. Want met name vocht is een groot probleem bij beschadigde voegen. Als er teveel vocht bij bijvoorbeeld vrieskou in de stenen kan trekken kan dat voor schade aan de gevel zorgen, zoals stenen die kapot vriezen, de buitenste baklaag die schilfert of scheuren in het metselwerk. Met een investering in goed voegwerk aan uw gevel voorkomt u hogere herstelkosten aan uw muren zowel binnen als buiten de woning!

Hoe herstel je voegen in de gevel

Bij het herstellen van voegen in de gevel is het van belang het oude voegwerk eerst te verwijderen. Dit gebeurt door middel van het uitslijpen of uithakken van het oude voegwerk. Hierbij wordt het aangetaste voegwerk met uiterste precisie verwijderd tot de gezonde metselspecie. Dit om een goede hechting van het nieuwe voegwerk te krijgen.

Bij dit proces komt er stof en vuil vrij en blijven er oude voegresten achter. Daarom moet de gevel grondig gereinigd worden voordat de nieuwe voegen kunnen worden aangebracht. Wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd, bestaat de kans dat het voegwerk minder goed hecht. Als de complete gevel, schoon en stofvrij is kan worden gestart met aanbrengen van de voegmortel.

Voor het voegewerk van de gevel kan er verschillende soorten voegen en kleuren worden gebruikt. De meest gebruikte zijn een platvolle voeg, ambachtelijk knip- en/of snijvoeg, verdiepte voeg of een schaduwvoeg. Elk type voeg zorgt weer voor een andere uitstraling en aanzien van uw woning. De twee processen voor het verwijderen van het oude voegwerk en het opnieuw voegen van de gevel vergt een jarenlange ervaring en precisie. P. Prak Gevelrenovatie is de expert op dit gebied met een jarenlange ervaring. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden van het herstellen van de voegen aan uw gevel. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.


Hoe voegen gevel herstellen
Offerte aanvragen
Kosten voegen gevel herstellen

Kosten gevel voegen herstellen

Zoals hierboven is beschreven is het herstellen van de voegen aan uw gevel een delicaat maar toch omvangrijk proces, waarbij elke stap secuur moet worden uitgevoerd zodat de gevel weer in nieuwstaat kan worden gebracht met een authentieke uitstraling en volledige bescherming. Uiteraard bent u ook benieuwd naar de prijs van het herstellen van uw voegen. Hierbij is ons advies: kijk niet alleen naar de prijs voor de kosten van het herstel, maar ook de kosten die u met deze herstelwerkzaamheden kunt voorkomen of besparen. De uiteindelijke prijs is mede afhankelijk van de staat van de gevel, eventuele andere beschadigingen zoals scheuren in de gevel of het metselwerk en keuzes die u maakt in het type voeg voor de gevel.

Bij P. Prak Gevelrenovatie kunt u er van uitgaan dat wij u een transparante, eerlijke prijs bieden en ons werk op zeer professionele wijze uitvoeren. Bij ons weet u vooraf wat het herstellen van de voegen in uw gevel kost. Hiervoor is het van belang dat wij meer informatie hebben over het uit te voeren project zodat wij u een eerlijk en heldere prijsuiteenzetting kunnen bieden. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in en dan nemen wij spoedig contact met u op.

Kosten voegen gevel herstellen

Bekijk het resultaat van voegen herstellen

Resultaat voor voegen herstel in Resultaat na voegen herstel in

Buitenmuur voegen vervangen verhoogt de uitstraling en levensduur van uw gevel.

Wacht dus niet langer en vraag een offerte aan via onderstaand formulier

Waar wij gevel voegen herstellen


Neem Contact met ons op